Barion Pixel

Széchenyi 2020

Kedvezményezett neve:  Exsafe Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság.


Projekt címe: „Gyártókapacitás bővítése telephelyfejlesztéssel az Exsafe Kft-nél”.
Szerződött támogatás összege: 59.987.717 Ft
Támogatás mértéke 70%
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2014.10.31.
Projekt azonosító száma: ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0117

Projekt tartalmának bemutatása:

Az Exsafe Kft. Dejtáron egy 438,02 m2 hasznos alapterületű gyártócsarnokot kívánt építeni, a hozzá kapcsolódó, kiegészítő, megújuló energiát hasznosító infrastrukturális beruházásokkal együtt. Komplex fejlesztést kívánt végrehajtani piaci státuszának megerősítése, innovációs képességeinek erősítése, a vállalati hozzáadott érték növelése céljából, fenntartható módon. A projekt tartalma: a kapacitásbővítéshez és nagyobb hozzáadott értékű termék gyártásához egy új csarnok építése és egy meglevő átalakítása és betonpálya építéssel, valamint technológiai fejlesztés.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 59,99 millió Forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

A beruházás elősegíti:

Gyártási kapacitásunk bővítésének lehetőségét az új csarnokban, a termék diverzifikációs, termék-innovációs célkitűzéseink megvalósítását, az infrastrukturális színvonal emelésével – hozzájárul a termelés hatékonyságának növeléséhez, versenyképességünk javításához, munkahelyek teremtéséhez és piaci szerepünk erősödéséhez.

Az elvárt eredmények:

Gyártó terület növelése a kapacitásbővítés érdekében, kapacitás növelése a kapcsolódó technológia fejlesztés révén, a meglévő termékek minőségének javítása és a felhasznált energiamennyiség csökkentése. Azáltal, hogy a fejlesztés kapcsán egy új csarnok épül, szükségessé válik a foglalkoztatottak számának bővítése: az előzetes projektterv szerint az új csarnok megnövekedett kapacitásának köszönhetően nagyságrendileg 4 fő felvételére kerül sor, amely létszámot stabilan tartani kívánjuk.

A főbb indikátorok bemutatása: A fejlesztés eredményeként létrehozott épület hasznos területe: 438,02 m2. A teremtett munkahelyek száma 4 db, ezáltal is hozzájárulva a kistérségi munkanélküliség csökkentéséhez és a foglalkoztatás javításához. Árbevételünk várhatóan 30 %-kal emelkedik, javítva a versenyképességet és a további fejlesztési lehetőségek megvalósítását segítve, így a projektünk hosszú távú fenntarthatósága biztosított lesz.